Saltar navegació. Anar directament al contingut principal (Tecla d'accés S)

  1. Vostè es troba a:
  2. Inici
  3. Butlletí de llars

EDPButlletí de llars

Comença el contingut principal

L’energia recarregada als punts d’EDP augmenta un 90% entre gener i maig

L’energètica supera les 100 instal·lacions actives en espais públics i la seva plataforma digital suma més de 1.000 usuaris de vehicles elèctrics

Els usuaris dels punts de recàrrega per a vehicles elèctrics d’EDP han recarregat un total de 61.300 kWh entre gener i maig, l’equivalent al consum mitjà anual de més de 15 llars. Aquesta xifra és un 90% superior a la registrada durant tot el 2018, en què van recarregar 32.000 kWh, i respon a la instal·lació progressiva de nous punts de recàrrega al llarg de l’any passat.

Amb l’energia recarregada en els primers cinc mesos de l’any, els usuaris han pogut recórrer més de 400.000 quilòmetres amb vehicles elèctrics. Com que es tracta de vehicles de zero emissions, han evitat l’emissió de més de 50 tones de CO2 a l’atmosfera en relació amb els de combustió.

EDP disposa de més de 100 punts en funcionament, que estan distribuïts entre Astúries, Cantàbria, el País Basc, Madrid i la Comunitat Valenciana. La companyia continua treballant per ampliar aquesta xarxa amb noves instal·lacions tant en entorns urbans com a prop de vies ràpides.

Dins aquesta àmplia xarxa destaca Gijón, que disposa de 20 instal·lacions, fet que la converteix en la ciutat de referència en mobilitat elèctrica del nord d’Espanya.

La digitalització és una de les claus de la mobilitat elèctrica. La companyia disposa d’una plataforma web i d’una aplicació mòbil per tal que qualsevol usuari pugui operar els punts i fer-hi les recàrregues. Es tracta de www.edpmoveon.com i de l’aplicació EDP Moveon –per a Android i iOS–, que ja supera els 1.000 usuaris.

A través de la web o de l’aplicació mòbil, els usuaris també poden conèixer la ubicació dels punts, la distància per arribar-hi, la disponibilitat i el tipus de connectors, entre altres funcionalitats.

La plataforma digital EDP Moveon ja gestiona d’aquesta manera els actius de l’energètica i atén els més de 1.000 clients de mobilitat, alhora que s’ha integrat amb èxit en altres plataformes com ara HUBJET (referent mundial d’interoperabilitat) o en sistemes tan destacats com el d’AUDI.

EDP també avança i treballa per posar a disposició de particulars i empreses les solucions més innovadores del mercat, que inclouen la instal·lació de punts de recàrrega i de sistemes integrals de gestió de les recàrregues.

El vehicle elèctric és l’únic 0% emissions i no genera contaminació acústica. A més, la seva eficiència és tres vegades superior a la dels de combustió, i, pel que fa preu de la recàrrega, l’estalvi arriba fins al 90% en comparació amb els cotxes tradicionals.

Projecte Cirve

La companyia ha completat la instal·lació dels punts de recàrrega que tenia assignats dins el projecte europeu Cirve (Corredors Ibèrics d’Infraestructura de Recàrrega Ràpida de Vehicles Elèctrics). És el primer soci del projecte que completa la instal·lació.

Aquest projecte, que compta amb fons públics europeus del programa CEF Transport, preveu la posada en marxa a Espanya de 40 punts, dels quals 25 són nous i 15 adaptats. EDP n’ha instal·lat cinc en total, tres al País Basc, un a Astúries i un altre a Madrid.

La plataforma digital EDP Moveon ja gestiona d’aquesta manera els actius de l’energètica i atén els més de 1.000 clients de mobilitat, alhora que s’ha integrat amb èxit en altres plataformes com ara HUBJET (referent mundial d’interoperabilitat) o en sistemes tan destacats com el d’AUDI.

Fi del contingut principal