Saltar navegació. Anar directament al contingut principal

EDP Open Innovation

Projectes innovadors en l’àrea d’energia

Comença el contingut principal

EDP llança la competició internacional per a start-ups

EDP Open Innovation busca projectes innovadors en l’àrea d’energia.

EDP ha llançat la major competició d’innovació del sector energètic, amb l’obertura de candidatures a emprenedors d’arreu del món que vulguin desenvolupar un projecte de negoci.

Com a resultat de la fusió entre els premis EDP Inovação i Energía de Portugal, el programa de suport a l’emprenedoria tecnològica sorgeix renovada en forma i en ambició. Es manté el focus en l’energia, en les seves múltiples variants, incloent-hi encreuaments amb les tecnologies de la informació, però s’amplia l’univers geogràfic. Amb centres de funcionament a Portugal, a EDP Espanya i a EDP Brasil, l’EDP Open Innovation està obert a candidats de qualsevol lloc del món.

Les propostes rebudes a la 1a fase, fins al 31 d’agost, candidates a una o diverses de les 12 categories, seran objecte d’una primera anàlisi per un jurat internacional. Les 15 millors passen a la 2a fase, un programa intensiu d’acceleració durant el qual els equips participants hauran de desenvolupar i provar la solidesa de la idea o el projecte presentats. Aquest programa d’acceleració transcorrerà durant el mes d’octubre i tindrà lloc a Lisboa, a les instal·lacions de la Fábrica de Startups. Durant aquest període de treball pràctic, els participants tindran quatre bootcamps seguint el mètode FabStart, que permet simular el producte o la idea en el món real. En la fase de Investment Pitch, al novembre, seran seleccionats els 3 equips o les 3 start-ups finalistes, que tindran l’oportunitat d’exposar el seu projecte a l’estand d’EDP al Web Summit, a Lisboa. El gran vencedor rebrà un premi de 50.000 EUR.

Donant continuïtat a la col·laboració amb el diari Expresso, iniciada amb Energía de Portugal, l’EDP Open Innovation és una fita en el suport a l’aparició de nous agents capaços d’ajudar a definir les fronteres del sector energètic, objecte d’una profunda revolució. EDP, a través de projectes d’innovació propis, està a l’avantguarda d’algunes de les noves tendències del sector, com ara la producció eòlica offshore o les ciutats intel·ligents.

En paral·lel, s’involucra en aliances internacionals d’R+D i facilita una plataforma de suport a la innovació de tercers, a través d’EDP Open Innovation, d’EDP Starter i d’EDP Ventures. Fins al 2020 preveu invertir en R+D prop de 200 milions d’euros, un dels cinc compromisos de mitigació de les alteracions climàtiques assumits en la cimera del Clima COP 21, el desembre de 2015. Una inversió significativa, repartida en diverses iniciatives, totes amb el mateix objectiu: contribuir perquè l’energia sigui cada cop més un factor de desenvolupament sostenible.

Fi del contingut principal