Saltar navegació. Anar directament al contingut principal (Tecla d'accés S)

  1. Vostè es troba a:
  2. Inici
  3. Llars
  4. Eficiència energètica
  5. Consells eficients
  6. Aire condicionat

EDPAire condicionat

Comença el contingut principal

Oblida’t de l’enutjosa calor de l’estiu a casa teva i fes d’aquesta un lloc confortable. Només has de triar l’aparell adequat segons l’espai i les necessitats de la teva llar i en podràs gaudir a la temperatura que vulguis.

Bomba de calor

Aquesta és l’opció per als qui necessiten un aparell d’aire condicionat a l’estiu i un sistema de calefacció a l’hivern. Encara que la inversió inicial resulti superior a la d’altres aparells d’aire condicionat, entorn del 25 % superior, es pot amortitzar en poc temps, ja que permet assolir uns estalvis energètics al voltant del 30-40 %. A més, s’ha de tenir en compte que serveix d’aparell calefactor a l’hivern només activant un dispositiu.

Els models que podem trobar són d’una gran varietat, com els models de finestra, els portàtils que es poden transportar d’un lloc a un altre, les consoles compactes d’aspecte estètic i elegant o els equips multi-split, que són més decoratius, permeten regular de manera diferent cada habitació i aprofiten millor la potència contractada. A més, aquests últims només requereixen un petit buit en la paret.

Aparells portàtils

Aquesta és la millor opció si les teves necessitats d’aire condicionat són puntuals i es produeixen de manera discontínua en les habitacions de la teva llar. Amb aquests aparells traslladaràs l’aire allí on vulguis i en el moment que vulguis.

Sistemes autònoms individuals (equips amb preinstal•lació)

Aquesta és la millor opció si les teves necessitats d’aire condicionat són puntuals i es produeixen de manera discontínua en les habitacions de la teva llar. Amb aquests aparells traslladaràs l’aire allí on vulguis i en el moment que vulguis. Aquests sistemes d’aire condicionat són unitats de tractament d’aire amb producció pròpia de fred i calor i requereixen un mínim d’obra auxiliar per a la seva incorporació a l’edifici.

Entre aquests ens podem trobar amb sistemes de diversos tipus, models i funcionaments, encara que per assolir una temperatura adequada de manera individual a casa teva destaquen el condicionador de finestra o les consoles d’aire o d’aigua. El primer s’instal•la en la finestra o en un mur de la casa, de manera que la seva secció exterior requereix tenir un contacte exterior per a la presa d’aire. D’altra banda, les consoles són d’un aspecte estètic i elegant i s’han d’instal•lar en els murs de l’habitatge.

A l’hora de decidir-se entre consoles d’aire o d’aigua cal puntualitzar que la consola d’aigua té més dificultat d’instal•lació i de manteniment. La consola d’aigua generalment requereix una torre de refredament, una xarxa de canonades, bombes de circulació per a l’aigua i drenatges, que no requereix la consola d’aire. També cal indicar que si el seu manteniment és adequat, el cost d’operació de l’equip és inferior.

Fi del contingut principal