Saltar navegació. Anar directament al contingut principal (Tecla d'accés S)

 1. Vostè es troba a:
 2. Inici
 3. Llars
 4. Eficiència energètica
 5. Consells eficients
 6. Electrodomèstics

EDPElectrodomèstics

Comença el contingut principal

La cuina és el lloc de la casa on es produeix el consum energètic més gran. Descobreix quina és la millor manera de posar la rentadora, cuinar amb el forn o utilitzar el microones.

Aquest és el consum d’electrodomèstics segons el tipus d’equipament: frigorífic (30,6 %), congeladors (6,1 %), rentadora (11,8 %), rentavaixelles (6,1 %), assecadores (3,3 %), forn (8,3 %), TV (12,2 %), ordinadors (7,4 %), standby (10,7 %) i altres (3,5 %).

Quin triar?

Si vols aconseguir més versatilitat tria un forn elèctric que disposi d’elements addicionals com turbo (avantatge que es poden cuinar diversos plats alhora sense barrejar els sabors), microones, etc. Els forns que incorporen el mode de funcionament per aire no assoleixen tanta temperatura i els aliments no hi desprenen greix.

Hi ha forns que disposen d’unes parets especials a les quals no s’adhereix el greix. Amb els forns amb pantalla panoràmica podràs veure perfectament els aliments que cuines.

Els "microones plus", microones combinades amb radiació (resistències), ofereixen un camp de possibilitats per cuinar més ampli que el microones normal: permeten qualsevol forma de cocció, rostit o rostit a la graella.

Com estalviar?

 • No obris innecessàriament la porta del forn. Cada vegada que ho fas perds un mínim d’un 20 % de l’energia acumulada en el seu interior.
 • Aprofita al màxim la capacitat del forn i cuina, si és possible, més d’un aliment alhora. També estalviaràs més si introdueixes els aliments trossejats en lloc de sencers, ja que això fa que s’escalfi més ràpidament.
 • Sempre que puguis, per exemple, per descongelar utilitza el microones en lloc del forn.
 • Apaga el forn una mica abans de finalitzar la cocció: la calor residual serà suficient per acabar el procés.
 • No connectis el microones quan estigui buit i ajusta la potència al temps de l’aliment.

Fi del contingut principal