Saltar navegació. Anar directament al contingut principal (Tecla d'accés S)

  1. Vostè es troba a:
  2. Inici
  3. Llars
  4. Gas i Electricitat
  5. Preus
  6. Recomanador de tarifes

EDPRecomanador de tarifes

Comença el contingut principal

Quina tarifa contractar?

Tu decideixes la tarifa que et cal contractar, dins dels esglaons de consum normalitzats, en funció del consum previst i seguint els consells que t’oferim a continuació.

Per a consums superiors a 5.000 kWh/any és aconsellable la tarifa T.2 perquè resultarà més econòmica. Sol ser l’aconsellada per a llars amb calefacció individual de gas natural.

Pots canviar de tarifa en el moment en què ho decideixis, sempre que hagi passat més d’un any des de l’última vegada que vas canviar la teva tarifa o que hagis fet una modificació de la instal•lació que faci variar el consum previst (per exemple, si has instal•lat calefacció i estaves en la tarifa T.1, el més probable és que et resulti interessant canviar a tarifa T.2).

Tria la tarifa que et cal contractar
Gasodomèstics Potència Ho tens?
caldera mixta caldera mixta
caldera només calefacció caldera només calefacció
escalfador 6 litres escalfador 6 litres
escalfador 11 litres
escalfador 14 litres
Cuina Cuina
Assecadora Assecadora
Tria la tarifa que et cal contractar Tria la tarifa que et cal contractar
Tarifa recomanada

Aquests càlculs s’han d’entendre com a orientatius. L’obtenció d’uns càlculs més estrictes requeriria una informació més detallada sobre les característiques dels aparells, les seves potències, les característiques de l’habitatge, els hàbits de consum...

Quina potència contractar?

Tu tries la potència que et cal contractar, dins dels nivells estandarditzats (3,3 kW, 4,4 kW...) i seguint els consells que t’oferim a continuació.

La potència que et cal contractar ha de ser similar a la suma de les potències dels electrodomèstics que puguin estar en funcionament alhora i mai ha de ser inferior a la de l’electrodomèstic més potent.

Per estimar la potència a contractar més convenient per a la teva llar, indica en la taula que et mostrem a continuació els aparells elèctrics que hi ha en el teu habitatge.

Recorda que si vols modificar la teva potència contractada, aquesta operació té un cost. L'import orientatiu és d'un mínim de 10 euros per a reduccions de potència, quantitat que s'incrementa a raó de 20 euros per kW en cas de sol·licituds d'augments (drets d'accés).

Tria la tarifa que et cal contractar
Electrodomèstics Potència Ho tens?
Il•luminació Il•luminació 700W
Frigorífic Frigorífic 400W
Rentadora Rentadora 2.500W
Assecadora Assecadora 2.500W
Rentavaixella Rentavaixella 3.000W
TV/Vídeo TV/Vídeo 200W
Ordinador Ordinador 250W
Escalfador elèctric Escalfador elèctric 1.500W
Petits electrodomèsticsésticos Petits electrodomèsticsésticos 5.000W
Vitroceràmica i forn Vitroceràmica i forn 5.000W
Fogó gran 2.000W
Fogó mitjà 1.700W
Fogó petit 1.100W
Forn Forn 2.000W
Microones Microones 1.000W
Calefacció elèctrica Calefacció elèctrica Superfície (m2):
Suma de potències
Potència recomanada

El factor de simultaneïtat estimat per als càlculs és el 0,3 de la potència total.
Si el teu subministrament es veu afectat per la desaparició de la tarifa 2.0N, a partir de l’1 de juliol de 2008, o és un subministrament que tingui o en què vulguis instal·lar un sistema d’aigua calenta i calefacció per acumulació, és possible que t’interessi contractar la tarifa de discriminació horària.
Aquests càlculs s’han d’entendre com a orientatius. L’obtenció d’uns càlculs més estrictes requeriria una informació més detallada sobre les característiques dels aparells, les seves potències, les característiques de l’habitatge, els hàbits de consum...

Fi del contingut principal