Saltar navegació. Anar directament al contingut principal (Tecla d'accés S)

Inicio del Menú Secundario

Fin del Menú Secundario

  1. Vostè es troba a:
  2. Inici
  3. Llars

EDPLlars

Comença el contingut principal

L’AECC impulsa un pla de recerca del càncer per assolir una taxa de supervivència del 70%

La reina Letizia va presidir l’acte principal del Dia Mundial de la Recerca en Càncer

L’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) ha demanat un Pla Nacional de Recerca en Càncer per assolir el 70% de supervivència mitjana a cinc anys l’any 2030. Amb motiu del Dia Mundial de la Recerca en Càncer (WCRD, en les sigles en anglès), que cada any té lloc el 24 de setembre, l’associació va posar de manifest la necessitat que té Espanya d’un programa d’aquest tipus, perquè, a més d’aconseguir una taxa més alta de supervivència, permetria enfortir l’economia del país en potenciar l’R+D+I i situaria el país entre els estats moderns més avançats en el seu compromís davant el càncer.

En l’acte principal del WCRD 2019, la reina Letizia, presidenta d’honor de l’AECC, va assenyalar “la necessitat de retenir el talent jove i compromès amb la recerca d’avui i de demà, per la qual cosa és de vital importància la implementació del Pla Nacional de Recerca en Càncer” amb l’objectiu d’“aportar estabilitat i aconseguir l’objectiu d’arribar al 70% de supervivència en càncer el 2030”.

Per la seva banda, Ignacio Muñoz Pidal, president de l’AECC i de la Fundació Científica AECC, va demanar al Govern d’Espanya un Pla Nacional de Recerca en Càncer i que “el nostre país faci un esforç més gran en recerca en càncer, quelcom que només es podrà aconseguir amb un pacte d’Estat en què es coordinin tots els actors per obtenir una visió a mitjà termini i es fixin unes prioritats”. A més, el president de l’AECC va recordar que “tenim més de mig milió de signatures que hem recollit entre la població espanyola, juntament amb l’Associació Espanyola de Recerca en Càncer (ASEICA), com a representants de la societat civil, i que lliurarem al proper president del Govern per posar en marxa aquest pla”.

Cinc punts fonamentals

Aquest pla ha de preveure com a mínim cinc punts per assolir els objectius el 2030:

  • Almenys duplicar la inversió que s’ha fet els últims 10 anys, que ha estat de 1.550 milions d’euros, fins que s’arribi als 3.000 milions el 2030.
  • Potenciar el talent investigador a través del suport específic als joves investigadors.
  • Ajustar la recerca que es fa a Espanya a la realitat epidemiològica del país.
  • Impulsar la innovació en càncer i reduir la travessia del desert per la qual es passa en les últimes fases de la recerca. 
  • Potenciar els assaigs clínics no comercials.

La difusió d’aquesta informació s’emmarca dins l’acord entre EDP i l’AECC per ajudar a difondre entre els col·laboradors mesures preventives contra diferents malalties. Si vols saber-ne més sobre l’actualitat i les accions que duu a terme cada dia aquesta associació, ho pots fer a través d’aquesta web.

Fi del contingut principal