Saltar navegació. Anar directament al contingut principal (Tecla d'accés S)

 1. Vostè es troba a:
 2. Inici
 3. Llars
 4. Llars eficients
 5. Serveis generals
 6. Aire condicionat

EDPAire condicionat

Comença el contingut principal

Oblida’t de l’enutjosa calor de l’estiu a casa teva i fes d’aquesta un lloc confortable. Només has de triar l’aparell adequat segons l’espai i les necessitats de la teva llar i en podràs gaudir a la temperatura que vulguis.

Com estalviar?

 • A l’estiu, fixa la temperatura de refrigeració a 25 ºC.
 • Instal•la tendals i tanca persianes o cortines amb sistemes eficaços per reduir la calor del teu habitatge.
 • Col•loca els aparells de refrigeració en zones ventilades i on no els doni el sol.
 • Quan encenguis l’aire condicionat, no ajustis el termòstat a una temperatura més baixa del normal; no refredarà més ràpid, el refredament serà excessiu i, per tant, representarà una despesa innecessària.
 • Desconnecta l’aire condicionat quan no hi hagi ningú a casa o en l’habitació que refrigera.

Bomba de calor

Aquesta és l’opció per als qui necessiten un aparell d’aire condicionat a l’estiu i un sistema de calefacció a l’hivern. Encara que la inversió inicial resulti superior a la d’altres aparells d’aire condicionat, entorn del 25% superior, es pot amortitzar en poc temps, ja que permet obtenir uns estalvis energètics al voltant del 30-40%. A més, s’ha de tenir en compte que serveix d’aparell calefactor a l’hivern només activant un dispositiu.

Els models que podem trobar són d’una gran varietat, com els models de finestra, els portàtils que es poden transportar d’un lloc a un altre, les consoles compactes d’aspecte estètic i elegant o els equips multi-split, que són més decoratius i permeten regular de manera diferent cada habitació i aprofiten millor la potència contractada. A més, aquests últims només requereixen un petit buit en la paret.

Aparells portàtils

Aquesta és la millor opció si les teves necessitats d’aire condicionat són puntuals i es produeixen de manera discontínua en les habitacions de la teva llar. Amb aquests aparells traslladaràs l’aire allí on vulguis i en el moment que vulguis.

Sistemes autònoms individuals (equips amb preinstal•lació)

Aquesta és la millor opció si les teves necessitats d’aire condicionat són puntuals i es produeixen de manera discontínua en les habitacions de la teva llar. Amb aquests aparells traslladaràs l’aire allí on vulguis i en el moment que vulguis. Aquests sistemes d’aire condicionat són unitats de tractament d’aire amb producció pròpia de fred o de fred i calor i requereixen un mínim d’obra auxiliar per a la seva incorporació a l’edifici.

Entre aquests ens podem trobar amb sistemes de diversos tipus, models i funcionaments, encara que per assolir una temperatura adequada de manera individual a casa teva destaquen el condicionador de finestra o les consoles d’aire o d’aigua. El primer s’instal•la en la finestra o en un mur de la casa, de manera que la seva secció exterior requereix tenir un contacte exterior per a la presa d’aire. D’altra banda, les consoles són d’un aspecte estètic i elegant i s’han d’instal•lar en els murs de l’habitatge.

A l’hora de decidir-se entre consoles d’aire o d’aigua cal puntualitzar que la consola d’aigua té més dificultat d’instal•lació i de manteniment. La consola d’aigua generalment requereix una torre de refredament, una xarxa de canonades, bombes de circulació per a l’aigua i drenatges, que no requereix la consola d’aire. També cal indicar que si el seu manteniment és adequat, el cost d’operació de l’equip és inferior.

Vols saber més coses sobre serveis generals?

Fi del contingut principal