Saltar navegació. Anar directament al contingut principal (Tecla d'accés S)

Inicio del Menú Secundario

Fin del Menú Secundario

  1. Vostè es troba a:
  2. Inici
  3. Negocis
  4. Eficiència energètica

EDPEficiència energètica

Comença el contingut principal

La demanda energètica depèn del tipus de comerç i varia al llarg de l’any i del dia.

El teu negoci necessita controlar la demanda energètica en el local on desenvolupes la teva activitat per poder ser competitiu a l’hora de subministrar els teus serveis i oferir qualitat als teus clients.

Consum eficient en el teu negoci

En zones càlides, els mesos d’estiu augmenta la demanda de refrigeració. L’horari del comerç reparteix la demanda en dues franges horàries: matí i tarda, excepte en el sector d’alimentació, en què la demanda de les cambres de refrigeració d’aliments representa un percentatge alt durant el tancament.

  • Un forn de pa té una demanda d’energia pràcticament constant durant tot l’any i creixent durant les primeres hores del dia.
  • Una botiga de roba té una demanda energètica anual creixent durant els mesos d’estiu i hivern i la seva demanda diària creix a mig matí (12 h) i a última hora de la tarda (18-20 h).
  • Un petit supermercat o una carnisseria experimenten un creixement de la demanda energètica anual durant els mesos d’estiu i la seva demanda diària es manté més o menys constant (descendeix lleument durant les hores de tancament).

Aquests establiments funcionen durant moltes hores al dia, per la qual cosa la viabilitat del comerç depèn en bona mesura de la seva eficiència.

Reduint el consum energètic aconseguiràs ser més eficient, no malgastar energia i reduir les emissions de CO2 a l’atmosfera.

Com pots estalviar energia?

És important conèixer quant consumeixes en cadascuna de les partides energètiques d’un determinat negoci. Una vegada coneguis l’àmbit de més consum, serà més fàcil portar a terme mesures que t’ajudin a estalviar.

Per regla general, el consum més gran el produeixes en:

Fi del contingut principal